Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening
- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING

Kulturvandring / rusletur til Sandø lørdag 4. mai 2013

Tilsammen 28 personer møtte opp ved krana i Sandøsund. De var kledd for været og innstilt på å ta turen på tross av litt regn og  mye vind.
Rolf Marthinsen og Fredrik Pedersen stilte med store og støe båter, og fikk oss greit over i det rufsete været. Litt plundrete å legge til med sjø og vind fra sydvest.

Frank Andersen hadde forberedt seg godt og ledet turen. Thor Pedersen og Einar Chr. Erlingsen supplerte underveis med informasjon og historier. 
Turen gikk fra skipperhusene, sydover via Melkeveien til bondegården. Derfra nordøstover til strandkanten på østsida av øya. Videre til Furusand hvor vi i le for vinden tok matpause. Der fortalte Frank bl.a om kunstmalerne og Einar benyttet anledningen til å informere om Nasjonalparken.

Etter matpausen fulgte vi stien som førte til foten av Tordenskjoldtrappa. Alle klatret opp til toppen av Soldaterfjell, men vinden var så sterk at oppholdet ble kortvarig. Så bar det rett ned til brygga hvor vi ble henta av de samme to som satte oss over. Det ble en fin og hyggelig tur! 

Les mer om Sandø...

Foto: Odd Kirkeby
Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805