Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening
- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING

Rusletur 9.mai 2015

Denne gangen gikk vi tur på nord-vestre Hvasser. 50 turglade møtte fram på Nessletta for å ta en tur i fint solskinn. Bente Heilo ønsket velkommen og ga ordet til Thor Pedersen for guiding på første del av turen. Vi gikk nordover til Nes og her fikk vi høre om beboere både før og nå.
Vi vandret videre ned til brygga på Steinberget på Nes. Her er det fin utsikt til Øra og Sand.  Turen gikk så over fjellet og ned på veien ved Lagmannsund. Vi fulgte den gamle gangstien/trappene opp til tunet på Vikerholmen. Her tok Olaf Kristiansen over og fortalte om familiens bosetting og om dampbåtbrygga.

Bjørn Liverød fortalte om steinbruddet og driften her, og vi gikk til det øvre steinbruddet og hadde hyggelig kaffepause med utsikt over Røssesund. Vi gikk ned til steinbruddet helt mot nord før vi snudde sydover. Nå var sola borte og det ble kaldt, så det var en del som gikk hjemover.

Turen gikk videre forbi bryggeanlegget i Risbrua og langs sjøen fram til det nedlagte båtbyggeriet til Jansen. Her fikk vi orientering om båtbyggervirksomheten i tidligere tider.
Tilbake til parkeringsplassen var det bare 20 igjen i det kalde været vi etter hvert fikk.

Foto: Bente Heilo
Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805