Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening
- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING

Gammeldags basar på Lokalet

22. og 23. oktober 2015 hadde Hvasser og Brøtsø Historieforening igjen et vellykket arrangement. God, gammeldags basar med tombola og kafeteria var det som forhåpentligvis skulle friste folk til å ta seg en tur på Lokalet en mørk høstkveld.
Mange har gode minner fra basarene som har vært holdt her i årenes løp, og frammøtet var også over all forventning begge kvelder.

Det var et imponerende utvalg av gevinster, både flotte håndarbeider gitt av privatpersoner og mange gaver fra det lokale næringslivet. Og loddselgerene var medlemmer som stilte opp begge kveldene.For de yngste var det tombolaen som var det store trekkplasteret. Også der var det mange flotte gevinster å vinne, og det var ikke flere blanke lapper i tombolatønna enn at alle vant både en og to og flere ganger.

Kafeteriaen med hjemmebakte kaker og nystekte vafler fristet mange til å slå seg ned og hygge seg med gamle kjente som de kanskje ikke hadde sett på en god stund.

Spenningen var stor under trekningen av de mange gevinstene siste kvelden. Det er så rart med det, vi synes alle, både små og store at det er stor stas å vinne. Og spesielt hyggelig var det at det flotte dokkehuset og dokka med full garderobe ble vunnet av noen i den rette aldersgruppen. Ellers var det som det pleier å være, noen vant litt, noen vant mye og noen vant ikke i det hele tatt. Men en hyggelig opplevelse tror jeg vi hadde hatt, alle sammen.

Kr 30.800 ble det imponerende resultatet når alle utgifter var trukket fra. På forhånd hadde styret i historieforeningen besluttet at en del av overskuddet fra basaren skulle gis til Hvasser og Brøtsø Vel. De eier og drifter Lokalet og skal nå i gang med restaurering av et stort veggmaleri på sceneveggen. Det er malt på 50-tallet av Jan Louis Johnsen, en lokal billedkunstner, født og oppvokst på Hvasser. Motivet er et flott og tidsriktig bilde fra Sandøsund, men dessverre noe ødelagt. Historieforeningen ser det som en viktig oppgave å være med å bidra til bevaringen av scenemaleriet, og vi er sikre på at det vil være til glede for mange.

Ref BH.
Foto: Jan Erik Pettersen

Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805