Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening
- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING

God, gammeldags basar på Hvasser

Som et ledd i kulturuka på Tjøme arrangerte Hvasser og Brøtsø Historieforening god, gammeldags basar med Tombola på Lokalet den 16. og 17. oktober 2014.
Tilbudet av gevinster var som seg hør og bør mangeartet og fargerikt. Mange bidro med flotte gevinster, og man kunne vinne alt fra duker og filleryer, til strikkevotter, sokker og pannebånd, dukker og dukkeklær, dukkesenger og byggesett, spill og fruktkurver, lys og servietter, osv. osv. Og selvsagt var det mange fine gaver fra det lokale næringsliv.
Tross regn og surt vær møtte det opp godt med folk - gamle og unge - som ville oppleve stemningen fra den gang dette var en kjent og kjær folkeforlystelse. De mange frivillige som satt med sine loddbøker rundt bordene hadde en fin kveld med et hyggelig publikum og mang en munter replikk.

Tombolaen var veldig populær hos den yngre garde - de vant jo noe hver gang!
Ute i forgangen var det kafeteria og her satt de og koste seg med kaker og kaffe og mimret om gamle dagers basarer. Særlig var tiltaket populært blant de eldre damene som selv hadde vært aktive i basarene en gang for mange år siden. De visste godt hvordan dette skulle være, og de bidro selv med mange fine gevinster.
Og til sist den store finalen - trekningen! Det var så mange gevinster at den varte i nesten 1 ½ time. Den ble myndig og skikkelig styrt av Bjørg og Rolf som sørget for at nesten alle fikk trekke et nummer, men - som alltid - lykke er ulikt fordelt. Noen vant så det holdt, mens andre ikke vant noe. Men alle fikk en minneverdige opplevelse og mange en god prat med mennesker man kanskje ikke treffer så ofte.
Resultatet?
Nesten 29.000 kroner hvorav 15.000 kroner gikk rett til TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp.

Foto og referat :  Jan Erik Petteresen

Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805