Medlemsmøte om slektshistorie  7. nov. 2012

Slektsforskning som hobby  var kveldens tema. Mange kilder med opplysninger om våre forfedre er de siste årene digitalisert  og  ligger på internett.

Et  slektsprogram er et godt hjelpemiddel til  å holde orden på de opplysningene vi måtte finne om vår familie. Kari Sundsåsen presenterte  kilder og  gav noen tips til hvordan starte hvis man er nybegynner.

Vel så viktig som navn og årstall er historien om hvordan våre forfedre levde. Her finnes det også kilder, om kanskje ikke alle er  på nettet.

Det viktigste er å snakke med de eldre i familien mens de lever. Bruk det du vet til å gå videre til  offentlige kildene med, så får du kanskje vite mer. 
Gamle  bilder forteller historie. Ikke vær redd for å skrive i album! Finnes det gamle brev i slekten? Det kan være en verdifull kilde til å få vite mer om  våre forfedres liv.

Vær obs på at Hvasser ble eget kirkesogn først i 1903. Det er lite å finne på nettet av kirkebøker herfra. Før 1903 må man lete i kirkebøkene fra Tjøme for å finne folk fra Hvasser og Brøtsø. Tjøme ble eget kirkesogn i 1862, så før det må man lete i kirkebøkene fra Nøtterøy.


- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING

Kvinner og barn fra Hvasser fotografert på Krugestranda ca 1889.
Vi har noen navn.   Kilde: Hvasser Kystmuseum
Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening
Linker til slektshistoriske kilder
De som var på medlemsmøtet fikk en liste med linker til historiske kilder. Du kan laste den ned her.
Når du får opp listen i Word marker du linken med  musa og velg "Åpne hyperkobling" i høyre musemeny. Da er du på nettet!
Du kan finne mye om slekter på Hvasser og Brøtsø  i Asbjørg Øklands permer om gårdshistorie.
Har du loser eller andre losansatte i familien finner du mange bilder og personopplysninger i vår siste bok "Los på Hvasser".
Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805