- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING
Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Kontaktperson:
Bente Gjertsen
mob.  959 69 277

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening

FILMKVELD MED INGARD ERLINGSEN I KIRKESTUA

Fredag 23. mars 2018 var det igjen klart for "filmshow" med Ingard Erlingsen.
Bente Heilo ønsket som vanlig alle velkommen, og deretter introduserte Einar Erlingsen, som var formann i foreningen den gang filmene ble tatt opp, kveldens hovedaktør - Ingard Erlingsen.

Ingard har vært interessert i film fra han var helt ung, og han har vært en ivrig fotograf i alle disse årene. Han deler gjerne sine opptak med alle som er interesserte - slik han også gjorde for oss på "Lokalet" våren 2016.
Denne gangen hadde han med seg opptak fra bryggedans i Sandøsund, fra Hvasserdagene og ellers mange "snutter" som viste dagliglivet på Hvasser fra første halvdel av forrige århundre.
Dette er temaer som særlig den eldre garde av Hvassers befolkning setter pris på, og igjen fylte han lokalet. Vi telte ca 55 personer - og det er fullt hus i Hvasser kirkestue.

Ingard innledet med "Bryggedans" - først en film fra 2003 hvor "fineste hatt" var tema, og som det fremgår av bildet nedenfor, var det det mange fine hatter å se - både blant de unge damer og hos konferansieren.

Og publikum var med! Mange kjente fjes å se og gode minner dukket fram.
Så ble det en snutt fra bryggedansen i 2005 hvor temaet var Evert Taube. Og her ble det gjensyn og gjenhør med kjente trubadurer - både sommergjester og våre egne, lokale sangere.
Deretter fikk vi se noen utvalgte opptak fra Hvasserdagene, og også her var det mange kjente fjes å se. Her var rikskjendiser og lokale kjendiser i fri utfoldelse. Dette var store arrangementer som Hvasser og Brøtsø Velforening sto bak. Men selv om de var flotte arrangementer, så ble de nok etter hvert i største laget for en liten velforening. Men all ære til dem som tok disse store løftene.
Ingard hadde også med seg noen av hans eldste filmer som viste klipp fra dagliglivet på Hvasser helt tilbake til 50- og 60 tallet. Her var det mange som nikket gjenkjennende - man fikk gjensyn med unge utgaver av dagens Hvasserlendinger og man fikk vemodige gjensyn med mennesker som ikke lenger er blant oss.
Det er nok først og fremst disse nostalgiske øyeblikkene som trekker så mange til disse film-kveldene. Levende gjensyn med ens egne unge år og oppfriskning av minner om mennesker som har vært med å farge disse årene.

Etter filmfremvisningen ble det kaffe og vafler og, ikke minst, "åresalg". Gevinstene var blomster og vin, og salget gikk strålende - 4000 kroner ble det solgt årer for. Dette gav foreningen et hyggelig overskudd på kvelden.
Bente og Einar takket Ingard for nok en hyggelig forestilling og ønsket ham, og alle fremmøtte, en god påske og vel hjem.

Jan Erik Pettersen
Sekretær

Foto: Jan Erik Pettersen
Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805