- stiftet 20. oktober 1995 -
   Hvasser og Brøtsø
HISTORIEFORENING
Kontaktperson:
Bente Heilo
leder@hvasserhistorie.no
mob.  938 15 047

Rettighetene tilhører
Hvasser og Brøtsø
Historieforening

Gammeldags basar på Lokalet


26. og 27. oktober 2017 arrangerte Hvasser og Brøtsø Historieforening for fjerde år på rad  "God, gammeldags basar med tombola og kafeteria". Vi opplevde at været var på vår side i år, noe som betyr ganske mye når folk skal lokkes ut og ned på Lokalet en mørk høstkveld.

Basarkomiteens ildsjel og leder, Bjørg M. Olsen åpnet arrangementet presis kl 17, og dermed var begivenheten i gang. Loddselgerene satt klare med basarbøkene og var de samme trofaste som stiller opp år etter år. Det var igjen et imponerende utvalg av gevinster både fra privatpersoner og fra det lokale næringslivet. For de små var det dokke med garderobe, nydelig dokkeseng, flotte byggesett og mye annet. Det var hjemmestrikkede gensere og sokker, mange fristende gavekort og pynte- og bruksgjenstander for enhver smak.
 
Tradisjonen tro, var det Bjørn Haug som hadde kontroll på tombolaen. For de minste er det veldig stas å trekke lapper for en billig penge fra tombolatønna. Alle vinner, minst en gang og gjerne flere, og gevinstene er mange og spennende.

Og for dem som hadde lyst til å slå seg ned og få en prat med venner og kjente, var  kafeteriaen med hjemmebakte kaker og nystekte vafler et kjærkomment tilbud.
Frammøtet andre kvelden var som vanlig mye større enn på den første kvelden. Mange ville ha med seg trekningen og spenningen som følger med den. Og igjen ble det som det pleier; noen vant litt, noen vant mye og noen vant ikke i det hele tatt.

Men for alle ble dette igjen en hyggelig opplevelse hvor minnene fra barndommens basarer på Lokalet ble gjenoppfrisket.
For Hvasser og Brøtsø Historieforening ga basaren et kjærkomment økonomisk tilskudd. Resutatet ble i overkant av 20.000 kroner netto. En stor takk for innsatsen til alle bidragsytere og loddkjøpere. Og en spesiell takk til Bjørg som igjen var primus motor og har brukt masse av sin tid for å organisere og arrangere årets basar.

Ref.: Bente Heilo

Foto: Jan Erik Petteren
Webansvarlig :
K. Sundsåsen
Vi minner om at GRASROTANDELEN kan registreres i  ditt spillekort til fordel for Hvasser og Brøtsø Historieforening.
Org. nr. 994 627 805